A Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány (HHKA) 2019-ben rendezte az első KŐFESZT - A nyugalom fesztiválját, ezen belül A diófa alatt – Cseh Tamás és barátai a Káli-medencében emléknapot, hogy létrehozzon egy csendes, nyugodt, beszélgetős, minőségi, valóban összművészeti fesztivált, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Kővágóörs és vele az egész Káli-medence visszakerüljön a kulturális térképre, valamint idővel a magyar folklór központjává váljon.
Azóta a Kőfesztnek ugyanúgy részei a könnyű-, komoly- és népzenei koncertek, mint a képzőművészeti kiállítások, irodalmi estek, kerekasztal-beszélgetések, kézműves-foglalkozások, gyerekelőadások és az éjszakába nyúló táncházak.
2022-ben a Pünkösdkor rendezett Kőfeszt - A Szabad Táncház programjaival bővült a HHKA portfóliója, ami maga a hagyományőrzés, tisztelgés, örömzene, örömtánc. Itt felcsendül a kalotaszegi, széki, szatmári, mezőségi, gyimesi, vajdaszentiványi, felcsíki és szászcsávási muzsika, a legjobb tánctanárok vezetésével lehet elsajátítani a tánclépéseket, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki részese lehessen a zenének és a táncnak, kézműveskedésnek.
2023-ban - a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat kiemelt szereplőjeként - első alkalommal megrendeztük a Kő-Bajusz-Feszt programjait is, hiszen a Magyar Bajusz Társaság 15 év után a Kiskunságból a Kőfesztre hozta a kackiás bajszú emberek fergeteges találkozóját, versenyét és színes programját, és ebből újabb hagyományt szeretnénk teremteni.
2021 óta minden hónapban megrendezzük a Kőfeszt Folkklubot is a Káli-medence településein.
Az alapítvány minden programja ingyenes és családbarát. A gyermekeket kézműves-foglalkozásokkal, vásári komédiásokkal, népi játékokkal várjuk minden rendezvényen. 
A Káli-medencei kulturális közösségépítés és rendezvénysorozat – Káli-medence a magyarországi folklór központja c. projekt (azonosító: OC-MUV/4-2022/871857) az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében valósult meg.
Támogatás összege: 156.207.716 forint