Újra Folkklub, és újra Kalotaszeg

Újra Folkklub, és újra Kalotaszeg
2022.08.11.

Kalotaszeg kultúrája, zenéje és táncai sokak szívében foglalnak el fontos és értékes helyet. A Kőfeszt különböző rendezvényein már igyekezett bepillantást engedni ennek a varázslatos szépségű  térségnek minden csodájába, de még mindig van mit megmutatni. Találkozzunk: 2022.09.11 - Kővágóörs, Botond Pajta

 

 

 

 

 

A most pünkösdkor először megrendezett Szabad Táncház is Szék, Mezőség és Szatmár mellett Kalotaszeg zászlaját tűzte ki a Botond Pajtára. Ahol minden este hajnalig húzták a talp alá valót, többek közt a hegedűs Istvánka (Kiscsipás) és a brácsás Rudi előadására.
 

De nem csak a Szabad Táncházon volt a „vendég” Kalotaszeg, hanem a harmadik Kőfeszt Folkklubon is Köveskálon. Ahol Muszka György és felesége Ilona mesélt egy kicsit Kalotaszegről, majd a Szalonna Banda szolgáltatta muzsikára bemutatták, hogyan is táncol egy igazi kalotaszegi pár. Pál Istvánék ezután bevezettek mindenkit a zene rejtelmeibe, amit közös népdaléneklés és közös tánc követett, ahol szinte az összes résztvevő bekapcsolódott a mulatságba.

Valami hasonlóra lehet számítani szeptember 11-én vasárnap Kővágóörsön a Botond Pajtában, ahol újra megidézzük Kalotaszeget. Hiszen már mindenki jól tudja: az év minden hónapjában Kőfeszt Folkklub.

Vissza

Kérdésed van?

Almási Annamária

Almási Annamária

szervezés, szponzorkapcsolatok almasi.annamaria@kofeszt.hu
Csúri Ákos

Csúri Ákos

mindenes csuri.akos@kofeszt.hu
Farkas Gyula

Farkas Gyula

koncertszervező
Szupkai Gábor

Szupkai Gábor

pr, kommunikáció szupkai.gabor@kofeszt.hu

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

1146, Budapest, Dózsa György út 11. fszt/2


Felelős kiadó: Csúri Ákos, alapító

 

Támogatók

Kővágóörs
Kékkút
Köveskál
Szentbékkálla
Mindszentkálla
SZERVEZŐ
Balatonhenye