Újra felcsendül a muzsika Káli-medencében

Újra felcsendül a muzsika Káli-medencében
2023.09.06.

A nyári Kőfesztet is szervező Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány tartja a szavát. Ezért nem is kellett sokat várni arra, hogy a Káli-medencében újra felcsendüljön a népzene.

 

 

 

 

 

 

 

Hiszen a "Nyugalom Fesztiváljának" is nevezett Kőfeszt nem csak egy egyszeri fesztivál, hanem egy egész éves programsorozat része. A szervezők ugyanis a fejükbe vették, hogy a magyar folklórt visszaviszik oda, ahonnan ered, a falvakba, a pajtákba és ezáltal a Káli-medencét a magyar folklór központjává teszik.

De erre nem elég évi két nagyrendezvény. Ehhez az kell, hogy minden hónapban lehessen éneket tanulni, élő népzenét hallgatni és táncolni.

Ennek apropóján szüketett meg a Kőfeszt Folkklub, mely havi rendszerességgel jelentkezik és minden alkalommal egy-egy magyar folklór tájegységet mutatja be zenében, táncban, énekben.

A Kőfeszt Folkklub minden alkalommal más és más káli-medencei településre látogat el így nem csak az éppen aktuális hely folklórját, hanem egy picit a befogadó települést is megismerhetjük.

A Kőfeszt Folkklub következő alkalma szeptember 10-én vasárnap 11 órakor lesz - a jó időnek köszönhetően, szabadtéren - Kővágóörsön a Botond Pajtában. A program keretében vajdaszentiványi énekeket tanulhatunk Navratil Andreától, táncokat a Tördemic Néptáncegyüttestől és Pál István Szalonna és Bandája pedig élőben muzsikál. A legkisebbek és a kreatív felnőttek pedig kézműveskedhetnek a program egész ideje alatt.

Az esemény a Veszprém-Balaton EKF 2023, az NKA és a Kőkút Kert étterem támogatásának köszönhetően ingyenes.

Vissza

Kérdésed van?

Almási Annamária

Almási Annamária

szervezés, szponzorkapcsolatok almasi.annamaria@kofeszt.hu
Csúri Ákos

Csúri Ákos

mindenes csuri.akos@kofeszt.hu
Farkas Gyula

Farkas Gyula

koncertszervező
Szupkai Gábor

Szupkai Gábor

pr, kommunikáció szupkai.gabor@kofeszt.hu

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

1146, Budapest, Dózsa György út 11. fszt/2


Felelős kiadó: Csúri Ákos, alapító

 

Támogatók

Kővágóörs
Kékkút
Köveskál
Szentbékkálla
Mindszentkálla
SZERVEZŐ
Balatonhenye