Tovább robog a Folkklub

Tovább robog a Folkklub
2021.10.05.

Júniusban indult a nagy utazás, ami júliusban, majd augusztusban a Kőfeszten folytatódott, legutóbbi állomása pedig Köveskálon volt. A menetrendbe viszont már egy újabb célpont is bekerült.

Júniusban a Dél-Alföld népi kultúrája járta be népzenével, néptánccal, fotóval és remek történetekkel a kővágóörsi tájház udvarát. A zenét – mint eddig minden alkalommal- Pál István „Szalonna” és bandája szolgáltatta, míg Navratil Andrea Dúdolója – aki szintén állandó szereplője a Folkklub délutánjainak – mellett Nagy Gábor néprajzos, fotográfus, a dél-alföldi juhászok, gulyások, és pásztorok nagy ismerője, tisztelője és kutatója volt a vendég.

Már ekkor is sokan voltak, akik vasárnapjukat a Folkklubnak szentelték, de még ennél is többen érkeztek a következő alkalommal Kékkútra. Olyan sokan, hogy még a rendőrség is kijött megnézni mi töretént, mert ennyi autót még soha nem láttak a településen. A nagy érdeklődés persze nem volt véletlen, hiszen ezúttal Ördöngösfüzesről Hideg Anna néni csatlakozott Szalonnáékhoz és Navratil Andreához. Mondanunk sem kell, a siker garantált volt. És ezt most már a kékküti rendőrök is tudják.

A sor a Kőfeszten folytatódott, ahol Kárpátalja és Szatmár tájaira utazhattunk, és ezúttal Pál Lajos harmónikás volt az „extra vendég”, aki tanítványaival érkezett a Káli-medencébe.

Ám még nem lőtte el minden puskaporát a Folkklub. A néptáncosok és a népzene rajongóinak szíve csücske, Kalotaszeg varázsa költözött be a köveskáli művelődési ház falai közé szeptemberben. Olyannyira, hogy a Muszka-házaspár, viseletben előadott táncaitól, a Szalonna és bandája muzsikáitól a sánta is táncra perdült, Somogyi Eszter és Navratil Andrea hangjától még a népzenére süketek is felkapták a fejüket.

A Kőfeszt Folkklub következő állomása pedig október 9-én lesz Mindszentkállán, ahol Gyimes tájain kalandozhatunk. Olyannyira, hogy 30 gyermek érkezik vendégségbe arra a hétvégére Gyimesből, így a hangulat, és az autentikus szórakozás garantált.

Vissza

Kérdésed van?

Almási Annamária

Almási Annamária

szervezés, szponzorkapcsolatok almasi.annamaria@kofeszt.hu
Csúri Ákos

Csúri Ákos

mindenes csuri.akos@kofeszt.hu
Farkas Gyula

Farkas Gyula

koncertszervező
Szupkai Gábor

Szupkai Gábor

pr, kommunikáció szupkai.gabor@kofeszt.hu

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

1146, Budapest, Dózsa György út 11. fszt/2


Felelős kiadó: Csúri Ákos, alapító

 

Támogatók

Kővágóörs
Kékkút
Köveskál
Szentbékkálla
Mindszentkálla
SZERVEZŐ
Balatonhenye