Rajzpályázat díjkiosztója és Márton napi folkklub Kékkúton

Rajzpályázat díjkiosztója és Márton napi folkklub Kékkúton
2023.11.08.

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány Képzőművészeti Klubja a kékkúti Kőkút Kert vendéglővel karöltve Márton-napi a térség óvodásai és általános iskolásai körében.

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány Képzőművészeti Klubja a kékkúti Kőkút Kert vendéglővel karöltve Márton-napi rajzpályázatot hirdetett – felbuzdulva a Petőfi 200 és a Himnusz 200 nyári pályázatának nem várt sikerén – a térség óvodásai és általános iskolásai körében Szent Márton püspök kapcsán.

Minden várakozást felülmúlóan több mint 90(!) alkotás érkezett – Badacsonytomajról, Tapolcáról, Révfülöpről, Monostorapátiból,, Nemesgulácsról -, amelyeket a Tapolcai Rajzbarátok Egyesülete bírált el, és ezek elismeréseit szombaton, Márton napján 15 órától adják át a Kőkút Kert vendéglőben. A művek – vetésforgó-szerűen - két hónapig lesznek láthatóak a kékkúti vendéglőben.

Ám az a nap nem csak a díjátadásról szól. Már déltől kezdetét veszi a helyszínen Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány ünnepi KŐFESZT Folkklubja a Bajkó zenekar „Jó ebédhez szól a népzene” programjával, majd 13.30-tól lámpásokat készíthetnek a jelenlévők, melyekkel sötétedés után a Vendéglőtől a kékkúti templomig vonulhatnak.  16 órától Navratil Andrea Márton napi libás Dúdolója nyújt majd különleges élményt, és a lámpás-sétát követően  kb. 18 órától a Bajkó zenekar és Szabó Csaba vezetésével a Badacsony-Tördemic Néptáncegyütes felcsíki táncháza várja az érdeklődőket.

Érdemes lesz ellátogatni november 11-én ennek a kedves kis falunak nemrég megnyílt éttermébe, hiszen igazán jó hangulatú, egész napos program várja az érdeklődőket, a Kőkút Kert Vendéglő pedig egész hétvégén liba ételeket kínál az ínyenceknek.
 

Vissza

Kérdésed van?

Almási Annamária

Almási Annamária

szervezés, szponzorkapcsolatok almasi.annamaria@kofeszt.hu
Csúri Ákos

Csúri Ákos

mindenes csuri.akos@kofeszt.hu
Farkas Gyula

Farkas Gyula

koncertszervező
Szupkai Gábor

Szupkai Gábor

pr, kommunikáció szupkai.gabor@kofeszt.hu

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

1146, Budapest, Dózsa György út 11. fszt/2


Felelős kiadó: Csúri Ákos, alapító

 

Támogatók

Kővágóörs
Kékkút
Köveskál
Szentbékkálla
Mindszentkálla
SZERVEZŐ
Balatonhenye