Márton napi programkavalkád Kékkúton

Márton napi programkavalkád Kékkúton
2023.11.14.

Tartalmas délutánt és koraestét tudhatnak maguk mögött, akik a számos Márton napi esemény közül a Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány programját választották.

Tartalmas délutánt és koraestét tudhatnak maguk mögött, akik a számos Márton napi esemény közül a Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány programját választották, mely a Káli-medence legkisebb településén Kékkúton volt a Kőkút Kert Vendéglőben.

Hiszen volt itt minden: népzene, kézműves-foglalkozás, népdaltanulás, táncház. Vagyis minden, ami a jó hangulathoz szükséges.

A program már nem sokkal a déli harangszó után elkezdődött. Ekkor kezdett muzsikálni a Bajkó Zenekar, akik a program folyamán - kisebb, nagyobb megsazkításokkal - végig velünk voltak. Hol az étterem libás fogásaira érkező vendégeket szórakoztatták, hol csendesen a programot vagy harsányan az esti táncházat kísérték.
 

mn1


Persze nincsen Márton nap lámpásfelvonulás nélkül, lámpás felvonulás pedig nincsen lámpás neélkül, ezért a gyermekek és szüleik már igen korán elkezdhették készíteni lámpásaikat az esti felvonulásra Illés Anna segítségével.
 

mn2


És ahogy mentünk bele a programba, egyre többen érkeztek a vendéglőbe. A legtöbben a annak a rajzpályázatnak a díjátadóján voltak, melyet a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány hirdetett meg Márton püspök és Márton nap témában. A pályázatra közel száz alkotás érkezett és a pályázók több mint negyede értékes ajándékban is részesült.

 

mn3


A díjátadó után Navratil Andrea, Demeter László koboz-kíséretével Márton püspökről szóló illetve libás dalokat tanított a maradóknak és az újonnan érkezőknek.
 

mn4

Melyet Czár Péter atya rövid előadása követte, melyben megismerhettük Márton püspököt, sőt azt is megtudhattuk, hogy van közös pont Márton és Kékkút között, hiszen a kékkúti katolikus templom névadója Szent Dömötör vértanú, Márton kortársa volt.
 

mn5


Miután már mindent megtudtunk Mártonról - mivel már a nap is lemet - eljött az ideje, hogy kipróbáljuk az elkészített lámpásokat.
 

mn6

A Bajkó zenekar kíséretében a templomhoz sétáltunk, majd vissza az étterembe, ahová már megérkezett Szabó Csaba és a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes, hogy az igazán tartalmas délután egy felcsíki táncházzal zárja le. De itt sem csupán táncház volt, hanem megismerhettünk tánchoz tartozó szokásokat és Szabó Csaba még egy dalt is tanított a legkitartóbbaknak.

 

mn7

 

A programot a Veszprém-Balaton EKF 2023 támogatta.

 

Vissza

Kérdésed van?

Almási Annamária

Almási Annamária

szervezés, szponzorkapcsolatok almasi.annamaria@kofeszt.hu
Csúri Ákos

Csúri Ákos

mindenes csuri.akos@kofeszt.hu
Farkas Gyula

Farkas Gyula

koncertszervező
Szupkai Gábor

Szupkai Gábor

pr, kommunikáció szupkai.gabor@kofeszt.hu

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

1146, Budapest, Dózsa György út 11. fszt/2


Felelős kiadó: Csúri Ákos, alapító

 

Támogatók

Kővágóörs
Kékkút
Köveskál
Szentbékkálla
Mindszentkálla
SZERVEZŐ
Balatonhenye