Kalotaszeget idézte meg a Kőfeszt Folkklub

Kalotaszeget idézte meg a Kőfeszt Folkklub
2022.09.13.

Bevallom őszintén, bár rendszeres látogatója vagyok a Kőfeszt Folkkluboknak, vasárnap délután az időjárás alkalmazásokat nézegetve egy picit elbizonytalanodtam.

 

 

 

 

 

 

A szervezők, ugyanis még bízva a vénasszonyok nyarában, illetve tekintettel a művelődési házak megemelkedő rezsiköltségeire, szabad térre szervezték a szeptemberi folkklubot, mégpedig Kővágóörsre, a Botond Pajtába.

16630868981502514_original

De mivel egy kis - esetleges - eső miatt nem akartam kihagyni az alkalmat, meg amúgy is már több mint egy hónap eltelt a KŐFESZT óta és már hiányzott a hangulat, úgy döntöttem Kővágóörs felé veszem az irányt.

Mikor odaérkeztem konstatáltam, hogy nem mindenki gondolkodott úgy, ahogy én vagy lehet, hogy egy szeptember vasárnap délután már kevesebben vannak a Káli-medencében, de a kezdéskor - bár remek hangulatban telt - a korábbiakhoz képest egy picit "családiasabb" volt a létszám. (De csak kezdéskor: bő fél óra múlva már kinőtték a Pajtát az érdeklődök.)

16630868991317966_original

Sebaj. Énekelni, zenét hallgatni, táncolni egyedül is lehet. A közönség pedig az igazi keménymag volt, akiket talán még egy hóesés sem riasztott volna el.

Szerencsére eső sem volt. A program közepén szemerkélt egy kicsit, pont annyira, hogy a fedett Pajtában már senkit sem ért el.

A klub a megszokott mederben zajlott. Elsőként Pál István "Szalonna" és bandája adta meg a hangulatot a kalotaszegi délutánhoz, majd Navratil Andrea, Pál Eszter közreműködésével tanított nekünk dalokat, hol szólóban, hol pedig Szalonnáék által kísérve.

16630868986753468_original

A Dúdoló után újra a zenekar következett és a már megszokott módon egy kicsit közelebb hozták nekünk Kalotaszeget. Ha az ember egy kicsit becsukta a szemét, hallgatta Pál István "meséit" és a zenekar játékát, Kalotaszeg utcáin érezhette magát, helyi zenészek, táncosok körében.

16630868995656426_original

Aki pedig annyira beleélte magát, már kereshette is a párját, hogy a zenekar talpalávalója kíséretében, táncra perdülhessen Csúri Ákos instrukcióit követve.

16630868994076592_original

Aki nem jött el, bánhatja. Bepótolhatja októberben, amikor újra szabadtéren lesz a Folkklub, érdemes lesz melegebben felöltözni.
Bár, ha sokat táncolunk a moldvai muzsikára, akkor akár a kocsiban is hagyhatjuk a pulóvereket a program idejére.

A program a Veszprém-Balaton EKF 2023 támogatásának köszönhetően jött létre.

Vissza

Kérdésed van?

Almási Annamária

Almási Annamária

szervezés, szponzorkapcsolatok almasi.annamaria@kofeszt.hu
Csúri Ákos

Csúri Ákos

mindenes csuri.akos@kofeszt.hu
Farkas Gyula

Farkas Gyula

koncertszervező
Szupkai Gábor

Szupkai Gábor

pr, kommunikáció szupkai.gabor@kofeszt.hu

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

1146, Budapest, Dózsa György út 11. fszt/2


Felelős kiadó: Csúri Ákos, alapító

 

Támogatók

Kővágóörs
Kékkút
Köveskál
Szentbékkálla
Mindszentkálla
SZERVEZŐ
Balatonhenye