Fűtés nélkül is leizzadhattunk volna a Kőfeszt Folkklubban Kékkúton

Fűtés nélkül is leizzadhattunk volna a Kőfeszt Folkklubban Kékkúton
2022.11.21.

Mikor Csúri Ákos, a Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány vezetője a legutóbbi KŐFESZT Folkklubról úgy bocsátott el minket, hogy lehet, hogy tavaszig nem lesz folkklub, mert a művelődési házak spórolnak a télen, kicsit elszontyolodtam.

 

 

 

 

 

Mert nem nehéz a jóhoz hozzászokni. Most már lassan másfél éve hónapról-hónapra jövünk össze ennek keretében ismeretlen ismerősökkel, új arcokkal, barátokkal, hogy együtt ünnepeljük és éltessük a népi kultúrát, jót énekeljünk, táncoljunk, új ismeretekre tegyünk szert és jól érezzük magunkat.

De úgy tűnik Kékkút önkormányzata még tartja a frontot és november közepén még befogadta a rendezvényt, sőt ha lehet hinni a jó híreknek, a téli időszakban sem fogunk unatkozni. De ez majd egy következő történet...

16689762778282356_original

A szombati Folkklub "témája" a Bakony és a Balaton-felvidék volt, melyet Navratil Andrea énekes, Császár Dominik, "Csaszi" és felesége Borzavári Róza népzenészek és a Tördemic Táncegyüttes mutatott be.

16689762772518999_original

Amellett, hogy jókat énekeltünk és táncoltunk, nagyon sok érdekességet is megtanulhattunk. Csaszi ugyanis bemutatta a hangszereit, a dudát, a furulyát és hosszifuruglát, Szabó Csaba, a Tördemic Táncegyüttes vezetője pedig egy szűrt, melyről megtudtuk, hogy még az esőtől is megvédte a viselőjét és egy Sobri kalapot, mely még arra is jó volt, hogy gazdája a kutyáját a karimájából meg tudta itatni.

16689762774967918_original

A KŐFESZT Folkklubot szokás szerint néptánc zárta, ezúttal a Szabó Csaba által vezetett Tördemic Néptáncegyüttes vezetett be minket a Balaton-felvidéki táncok rejtelmeibe.

Köszönhetően a Veszprém-Balaton 2023 EKF, az NKA Pajtaprogramja és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásának főszezonon kívül, novemberben is lehet értékes, közösségi programot találni a Balaton-felvidéken. Most már nem lehet mondani, hogy ebben az időszakban nem lehet a környéken semmit sem csinálni, csak otthon ülni...

(fotók: Zsigmond Zsuzsanna, kulcsiphoto)

Vissza

Kérdésed van?

Almási Annamária

Almási Annamária

szervezés, szponzorkapcsolatok almasi.annamaria@kofeszt.hu
Csúri Ákos

Csúri Ákos

mindenes csuri.akos@kofeszt.hu
Farkas Gyula

Farkas Gyula

koncertszervező
Szupkai Gábor

Szupkai Gábor

pr, kommunikáció szupkai.gabor@kofeszt.hu

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

1146, Budapest, Dózsa György út 11. fszt/2


Felelős kiadó: Csúri Ákos, alapító

 

Támogatók

Kővágóörs
Kékkút
Köveskál
Szentbékkálla
Mindszentkálla
SZERVEZŐ
Balatonhenye