Farsangzáró Folkklub Badacsonytomajon

Farsangzáró Folkklub Badacsonytomajon
2023.02.21.

Bár az előjelek nem votak túl kedvezőek, de a végére ismét egy remek hangulatú program kerekedett a Kőfeszt Folkklub farsangi eseményéből Badacsonytomajon.

Történt ugyanis, hogy különböző betegségek igencsak megtizedelték a fellépőket. Sem a Dúdolót vezető Navratil Andrea, sem Pál István Szalonna, sem a Tördemci Néptáncegyüttest vezető Szabó Csaba nem tudott részt venni a programon, de a többieknek sikerült így is olyan jó hangulatot teremtenie, hogy szinte észre sem lehetett venni hiányukat.

Ugyanis a Folkklub állandó vendégei közül bár senki sem pótolható, de a szervezők és az őket körüvevő művészek egy olyan jó csapatot alkotnak, hogy ha bárki is esik ki valamilyen okból, a közönség ebből nem tapasztal szinte semmit.
 

ximg_3051

Így volt ez a Dúdoló esetébe is , hiszen Pál Eszter csak a Folkklub előtt pár órával tudta meg, hogy Navratil Andreának nem sikerült meggyógyulnia és neki kell beugrani megtartani a Dúdolót, de ez neki nem okozott nagy nehézséget, a közönség lelkesen tanulta a különböző farsangi énekeket, melyet később a Szalonna Banda kíséretében is elénekelhettek.
 

ximg_3057

Annak a bandának a kíséretével, mely ezúttal vezetőjük nélkül érkezett, de nem véletlen a zenekar világhíre, a számos elismerés, a banda Pál István nélkül is megállja a helyét, nélküle is igazán jó hangulatú koncertet adott.

És ugyanez mondható el a Tördemic Néptáncegyüttesről is. Bár Szabó Csaba érdemeit nem lehet elvenni, az együttes lányai olyan profin adták elő az asszonyfarsangot, hogy vezetőjük biztosan nagyon büszke lesz rájuk. Az előadáson rövid bepillantást nyerhettünk a Balaton-felvidéki asszonyok húshagyó keddi szokásaiba, mikor magukban ünnepeltek, énekeltek, táncoltak, mulattak.
 

ximg_3170

Ahogy a vendégek is jót mulattak a Banda zenéjére, miközben az aprónép, így farsang utolsó napjaiban Murgulyné Illés Anna vezetésével álarcokat készített.
 

dsc_8365

Nincs már sok nap a farsangból. Jövőhéten hamvazószerda, mellyel kezdetét veszi a csendes nagyböjti időszak. Méltó lezárása volt ez az esemény a mulatságoknak, hogy ezután egy pár hétre elcsendesedve, hamarosan ott folytathassuk, ahol ma abbahagytuk.

A Kőfeszt Folkklub a Veszprém-Balaton EKF 2023 és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásásnak köszönhetően jött létre.

Vissza

Kérdésed van?

Almási Annamária

Almási Annamária

szervezés, szponzorkapcsolatok almasi.annamaria@kofeszt.hu
Csúri Ákos

Csúri Ákos

mindenes csuri.akos@kofeszt.hu
Farkas Gyula

Farkas Gyula

koncertszervező
Szupkai Gábor

Szupkai Gábor

pr, kommunikáció szupkai.gabor@kofeszt.hu

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

1146, Budapest, Dózsa György út 11. fszt/2


Felelős kiadó: Csúri Ákos, alapító

 

Támogatók

Kővágóörs
Kékkút
Köveskál
Szentbékkálla
Mindszentkálla
SZERVEZŐ
Balatonhenye