A moldvai folkforgatag Kővágóörsre látogat

A moldvai folkforgatag Kővágóörsre látogat
2022.10.04.

Az októberi Kőfeszt Folkklub helyszíne ezúttal is Kővágóörs, a főszereplő pedig a moldvai és a csángó hagyományok világa.

 

 

 

 

 

 

 

Október 8-án, szombaton újra megtelik muzsikával a kővágóörsi Botond pajta (Jókai utca 55.), ám most kivételesen a szokottnál előbb. A szervezők ugyanis úgy döntöttek, hogy a hűvösebb októberi kora estét elkerülve, délelőtt 11 órakor veszi kezdetét a moldvai és csángó világ dalait, szokásait, hangszereit és táncait bemutató, azokat tanító folkmatiné. (Eső esetén a kővágóörsi művelődési házban – Jókai utca 49. - lesz a rendezvény.)

A már hagyománynak számító Navratil Andrea Dúdolója indítja útjára az eseményt, amit a Kobzos együttes hangszerbemutatóval egybekötött minikoncertje, valamint a Tördemic táncegyüttes moldvai táncbemutatója követ Szabó Csaba vezetésével.

Ám a tánc, a zene és a muzsika mit sem ér közönség nélkül! A Folkklub résztvevői eddig is megszokhatták, hogy a minőségi kikapcsolódás mellett részesei is lehetnek az előadásoknak: a táncokat, dalokat nemcsak nézni és hallgatni lehet, hanem gyakorolni, megtanulni is, és akár kora délután már mindenki dúdolhat és táncolhat egy kis moldvait.

Ahogy a pont egy évvel ezelőtt megvalósult, nagysikerű mindszentkállai gyimesi folkklub után. A körtánc varázsa és a könnyen megszerezhető sikerélmény akkor rabul ejtette a részt vevő sokaságot. Valószínűleg nem lesz másként most szombaton sem.

gyermekeknek szokás szerint az egész program alatt kézművesfoglalkozást tartanak, míg a belépés erre a rendezvényre is – hasonlóan a korábbi évek gyakorlatához és a rendező Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány programjaihoz – díjtalan. A rendezvényt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatja.

Vissza

Kérdésed van?

Almási Annamária

Almási Annamária

szervezés, szponzorkapcsolatok almasi.annamaria@kofeszt.hu
Csúri Ákos

Csúri Ákos

mindenes csuri.akos@kofeszt.hu
Farkas Gyula

Farkas Gyula

koncertszervező
Szupkai Gábor

Szupkai Gábor

pr, kommunikáció szupkai.gabor@kofeszt.hu

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

1146, Budapest, Dózsa György út 11. fszt/2


Felelős kiadó: Csúri Ákos, alapító

 

Támogatók

Kővágóörs
Kékkút
Köveskál
Szentbékkálla
Mindszentkálla
SZERVEZŐ
Balatonhenye