Versünnep a Kőfeszten – Lovászi Edina és zenekara

Versünnep a Kőfeszten – Lovászi Edina és zenekara
2022.08.02.

Lovászi Edina dalszerző, énekes, színész és bábszínész. Már egészen gyermekkora óta aktívan foglalkozik énekléssel, a versek és azok megzenésítése szintén gyerekkori élményeihez kötődnek. Ezeket az élményeket pedig most a Kőfeszten is megosztja a nagyérdeművel a KKKA Irodalmi Klub keretein belül.

A zenekar több műfajban is otthonosan mozog: a kicsiket játékos bábelőadásokkal, a felnőtteket verses zenékkel szórakoztatja. Utóbbihoz köthető élményeit, a költészet iránti szeretetét és a hazai magyar irodalom legnagyobb költőinek megzenésített verseit hozza el a formáció Kővágóörse, így Petőfi Sándor, József Attila, Nemes Nagy Ágnes vagy épp Faludy György művei is dallamokat kapnak.

Lovászi Edina és a zenekar még a költészet napja során hívta fel magára a figyelmet, ahol ráadásul a Versünnep különdíjasai lettekAugusztus 3-án 19:30-kor pedig a Káli-medencében is megmutatják, hogy mennyire különleges élményt tudnak nyújtani a vers és a zene szerelemgyermekei.

Az előadás a Határtalan Hangok és a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány közreműködésével, a Veszprém-Balaton 2023 EKF támogatásával jött létre.

Vissza