Valami készül! – Kőfeszt 0. nap

Valami készül! – Kőfeszt 0. nap
2023.08.03.

Hiába van már túl a sokadik évadon egy rendezvény, mindig izgalmas a nulladik nap egy fesztivál életében. Minden év más, minden élmény más, tele van izgatottsággal a levegő.

Ez történt a KŐFESZT nulladik napján is, amikor a korai órákban még csak azt az izgalmas kettősséget lehetett érezni a települések utcáin, hogy valami készül, egyre nagyobb az izgés-mozgás, de a nyugalom még mindig ott kukucskál minden sarkon. Nem hiába, hiszen a KŐFESZT a nyugalom fesztiválja is, ám ilyenkor óhatatlanul is kellemesen felbolydul Kővágóörs és a környező falvak élete.

A bolydulás fokozatosan indult, a portékák komótosan kerültek az asztalokra, a még nyugvó nagyszínpad előtt a teqballos srácok melegítettek be a bajnokságra, a kiállítások képei felkerültek a falakra.

A kellemes délutáni szieszta után a környék egyik legszebb helyszínén, a Káli-medence lankái között csaptak a lovak közé a Pusztai róka nomád hagyományőrzői. Szó szerint, ugyanis a csapat harci lovasbemutatóval nyűgözte le a közönséget, amit gyerek és felnőtt lovagoltatás követett. Nem véletlen, hogy a fesztivál egyik nagy kedvenceinek számítanak, nehéz ellenállni annak a látványnak, amikor lovak és lovasaik vágtáznak ezen a gyönyörű vidéken.

A lovasok által adrenalinnal feltöltődve már nem sok idő volt a leeresztésre, mert a délelőtt még szunnyadó kővágóörsi nagyszínpad és a Sportpálya estére megtelt, hiszen a fesztiválindító, az év koncertjének megválasztott Petőfi 200 elnevezésű produkció beindult nem kisebb nevekkel, mint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Pál István Szalonna és Bandája és a Modern Art Orchestra.

Ilyen névsorral persze nem is vár kevesebbet az ember, mint egy hihetetlen nagy zenei atomrobbanást, amitől nemcsak a dobhártya, hanem a lélek is megremeg. És a lélek megremegett, sőt, meg is telt ritmussal és zenével.

Összekapcsolódás volt ez a három zenekarnak, összekapcsolódás a közönségnek és összekapcsolódás a zenének és irodalomnak, ami utána még mindig lüktetett és egy levezető táncházban ért véget a nap végével.

(fotók: Kulcsár István)

A rendezvény fő támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat.

További támogatók: NKA Kultúrpajta és Tündérkert program, Kőkút kert vendéglő, Rádió 88, valamint Kékkút, Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Balatonhenye, Szentbékkálla önkormányzatai.

A részletes, naprakész programot a www.kofeszt.hu oldalon és a fesztivál közösségi médiás oldalán lehet megtalálni.

Vissza