Ütős dallamok és pörgő lábak – Tóth Gabi és a Fricska Táncegyüttes

Ütős dallamok és pörgő lábak – Tóth Gabi és a Fricska Táncegyüttes
2023.07.24.

Tóth Gabi először mutatkozik be a KŐFESZT közönségének, ám nem lesz egyedül a színpadon: a Fricska Táncegyüttes gyorslábú srácaival teszik felejthetetlenné az estét.

 

 

 

 

 

 

Az elmúlt években az énekesnő már számos műfajban kipróbálta magát, ám egy jó ideje a népi hangzásban talált igazán önmagára, amit előszeretettel ötvöz modernebb, rockosabb dallamokkal. Ugyanez az izgalmas műfaji többszínűség jellemzi a Fricska Táncegyüttest is, így született meg nemrég a közös munka a SzívbeEmelő című dal kapcsán, melynek azonos című koncertjét hozza el az énekesnő a KŐFESZTre.

A Fricska talán még azoknak is ismerős lehet, akik nem mozognak otthonosan a hazai folklór világában, ugyanis nyolc évvel ezelőtt egy fél világ zárta a szívébe a csapatot, amikor bemutatkoztak a Britain’s Got Talent című tehetségkutatóban. Azóta sikert sikerre halmoznak, felléptek a riói olimpián, Brazíliában, Párizsban a foci EB-n, a pekingi parlamentben, a Monte Carlo Rally záró rendezvényén, a MOB gálaestjén, vendégszerepeltek az Operaház társulatával New York-ban, nemrégiben még a brit királyi család előtt is felléptek, ráadásul 2014 óta már a világ leggyorsabb néptáncosainak számítanak.

A népzenén kívül a tehetségkutatók világa lehet a közös pont a két előadó között, hiszen Tóth Gabi még 2004-ben, csupán 16 évesen tűnt fel az itthoni Megasztárban. Azóta számos slágert, tévéműsort, színpadi előadást, itthoni és külföldi koncertet tudhat maga mögött, erdélyi koncertkörútjáról pedig nemrég tért haza a Fricskával.

Az idén az év énekesnőjének választott Tóth Gabi SzívbeEmelő koncertje és a Fricska energiái most a KŐFESZTen is összeérnek. Hogy hol? Augusztus harmadikán a kővágóörsi Sportpályán, 21 órakor.

 

A rendezvény fő támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat.

További támogatók: NKA Kultúrpajta és Tündérkert program, Kőkút kert vendéglő, Rádió 88, valamint Kékkút, Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Balatonhenye, Szentbékkálla önkormányzatai.

A részletes, naprakész programot a www.kofeszt.hu oldalon és a fesztivál közösségi médiás oldalán lehet megtalálni.

Vissza