Útjára indul a Kőfeszt Folkklub

Útjára indul a Kőfeszt Folkklub
2021.06.02.

A Kőfeszt idén már több egy fesztiválnál.

A nyugalom fesztiváljának szervezői vasárnap útjára indítják a Kőfeszt Folkklubot, mely a Káli-medence falvaiban havi rendszereséggel fog bemutatni egy-egy Kárpát-medencei tájegységet, azok hagyományán, néprajzán, történelmén, gasztronómiáján, tárgyalkotásán, épített örökségén keresztül. A közösség építését szolgálja, hogy az aktuális programnak helyet adó település vendégül látja a medence más falvaiból érkezőket. 

A programon, melyet a Veszprám-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a Halmos Béla program is támogat a koncertek és előadások mellett tánctanítással egybekötött táncház is lesz– fiataloknak visszahozva a táncházak egyik legfontosabb erényét, amely a szórakozás mellett az ismerkedésnek ad teret.

A Kőfeszt Folkklub első állomása 2021. június 6-án lesz Kővágóörsön. A délután 15.00-kor kezdődő rendezvényen - Tájház udvara, Petőfi utca 15-17. - Pál István Szalonna és bandája lesz a főszereplő és a dél-alföldi tájegység mutatkozik be.

A programban közreműködik Navratil Andrea, akitől dél-alföldi dalokat tanulhatnak a dúdolni vágyók, illetőleg Nagy Gábor népzenész, néprajzos, fotográfus, aki ennek a vidéknek szakavatott ismerője. Az ügyes kezűek pedig bőrműves kézművesfoglalkozáson vehetnek részt Troják Zsuzsannával és Kropf Milánnal.

A belépés, mint ahogy azt már a KŐFESZT rendezvényein az elmúlt években megszokhattuk ezúttal is díjtalan!

Vissza