Új helyszínen, Badacsonytomajon startol az idei Folkklub!

Új helyszínen, Badacsonytomajon startol az idei Folkklub!
2023.01.24.

Éppen csak befogadtuk a január 21-i EKF megnyitó élményeit, és máris kezdetét veszi a régió legjelentősebb, rendszeres népművészeti programsorozata, a havonta jelentkező Kőfeszt Folkklub. November végén a Bakony és a Balaton-felvidék énekeivel, zenéjével, táncaival ismerkedhettek meg a látogatók Kékkúton és 2023 első alkalmával is Dunántúl lesz a fókuszban. Úgyhogy éppen itt van az idő, hogy leakasszuk a szögről táncos csizmánkat, megedzük hangszálainkat és elővegyük téli jókedvünket.

Mikor a szervezők novemberben befejezték a Kőfeszt Folkklub 2022-es szezonját, még nem tudhatták, hogy mit hoz az idei év. A Káli-medence falvai a magas energiaárak miatt sorra zárták be a művelődési házaikat, így bár a folytatást mindenki nagyon várta nem lehetett tudni, hogy az már januárban eljöhet vagy meg kell várni a jó időt és kinyílnak az intézmények kapui. 

Szerencsére a badacsonytomaji önkormányzat segítő jobbot nyújtott a rendezvénysorozatnak, és nagy örömmel befogadták az év eleji Folkklubokat, hogy a rajongók semmibe ne szenvedjenek hiányt. Az első alkalom 2023. január 28-án szombaton 16 órától lesz a badacsonytomaji Polgármesteri Hivatalban. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Kőfeszt Folkklub egy picit elhagyva a Káli-medencét új térséget, a Badacsony vidékét igyekszik meghódítani. Azért nagy távolságot nem kell legyőzniük azoknak, akik a Káli-medencéből érkeznek. 

A téma ezúttal Somogy és Sárköz lesz, a program pedig követi a Folklubban megszokottakat. Elsőként Navratil Andreától tanulhatunk somogyi és sárközi dalokat, majd Pál István Szalonna és bandája mutatja be ezt a különleges zenei világot és ad bemutatóval egybekötött minikoncertet, a rendezvény végén pedig Szabó Csaba és a Tördemic Táncegyüttes istápolása és tanítása mellett tehetjük próbára tánctudásunkat.  Aki esetleg azért maradna otthon, mert nem tudja kisebb gyermekét kire bízni, az is nyugodtan eljöhet a program, hiszen jól megszokott módon a Folkklub alatt Murgulyné Illés Anna vezetésével végig kézművesfoglalkozás lesz gyermekek és kreatív felnőttek részére.

Érdemes lesz szombaton Badacsonytomaj felé venni az irányt. A téli depressziót egy időre biztos elfeledteti a Kőfeszt Folkklub.

A Kőfeszt Folkklub a Veszprém-Balaton EKF 2023, a Nemzeti Kulturális Alap és a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat támogatásának köszönhetően jön létre.

Vissza