Új alkotóház, kiállítótér nyílt Mindszentkállán

Új alkotóház, kiállítótér nyílt Mindszentkállán
2022.08.30.

Az egykori Kikötő hostel helyére álmodta meg az új helyet Erdélyi Szabolcs a budapesti Hybridart Space galéria vezetője.

A Jókai 7 egy olyan hely, ahol a művészetek és a design szerelmesei távol a város zajától megpihenhetnek, de mégsem kell lemondaniuk a kedvenc szórakozásukról. A  csendes apartmanok mellett kávézóval, havonta megújuló kiállításokkal, izgalmas hazai design termékekkel és színes programkínálattal várják mindazokat, akik akár a nyaralás alatt is keresik a pezsgő kulturális lehetőségeket.

Erdélyi Szabolcs édesapja köveskáli, innen a kötődés a Káli-medencéhez. Egy olyan épületet keresett a környéken, mely bővíthető, és több funkcióval is rendelkezhet: kiállítótér és művészeti programok, vetítések, beszélgetések, kisebb koncertek helyszíne lehet. Szabolcs így talált rá a Kikötőre 2020-ban, amit azonnal meg is vásárolt.

Az épületben két apartmant is kialakítottak, melyeket nyáron nyaralók, az év többi időszakában művészek használhatnak.

Az épületben nyaranta 4-5 kiállítást terveznek és egy dizájnsarkot is kialakítanak, ahol helyi művészeket kívánnak bemutatni.

Erdélyi Szabolcs terveiben egy Káli Collection nevű gyűjtemény is szerepel, aminek darabjait az alkotók kifejezetten a galéria számára készítik majd el.

A Jókai 7-ben jövőre számos olyan program és kiállítás várja majd a látogatókat, amelyekre a VeszprémBalaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretében kerül majd sor.

Vissza