Tapolcai remekművek a köveskáli falakon

Tapolcai remekművek a köveskáli falakon
2021.09.26.

Amatőr. Ezt a szót hallva eszünkbe jutnak a rémes sofőrök, a pocsék ételek és a kappanhangú énekesek. De néha kellemesen is csalódhatunk.

Velünk legalábbis megesett. Méghozzá Köveskálon, ahol a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány Képzőművészeti klubjának pénteki eseményén, egy kiállításmegnyitón jártunk. Azért valljuk be, néhány műkedvelő - értsd amatőr - képzőművész versenyre kelhet néhány ügyesebb kezű középső csoportossal, mert láttunk már olyan festményt, amiről nehéz volt eldönteni, hogy már készen van-e, vagy csak valaki véletlenül rátaposott. 

De a Tapolcai Rajzbarátok Körének alkotói kőkeményen rácofolnak erre a sztereotípiára. A MI VAGYUNK című kiállítás képei közül sok megállná a helyét bizony nevesebb galériákban is, így most a köveskáli művelődési ház büszkén feszíthet, hogy az ő falait ékesítik ezek az alkotások. 

Pálffy Gézáné Szabó Éva, Stankovics Béláné Anikó és Varga Károly festményei különböző festészeti eljárásokat alkalmaztak képeiken, valahogy mégis teljesen komplett, stílusosan azt mondhatnánk: összeáll a kép. Mindezt úgy, hogy mindhárman csak szerelmesei az ecset, a festék, és a vászon semmihez sem hasonlítható táncának, ám ez a rajongás művésszé varázsolta őket. Hiába "amatőrök", amit láthatunk, az szemet gyönyörködtető.

Aki tehát Köveskál közelében jár, és akad némi szabadideje, az kanyarodjon el a Henyei utca 7-be, és adjon szemének és lelkének egyaránt kielégítő kikapcsolódást. 

A kiállítás a szeptember 27-i héten kedden, csütörtökön és szombaton, a következő héten pedig hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton tekinthető meg 11-15 óra között. 

A programok a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jöttek létre.

Vissza