Petőfi és Himnusz gyerekszemmel

Petőfi és Himnusz gyerekszemmel
2023.08.16.

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány még az év első felében hirdetett rajzpályázatot, elsősorban a Káli-medencében és környékén élő óvodások és iskolások részére.

A rajzpályázat apropója Petőfi Sándor és a Himnusz születésének 200. évfordulója, célja, hogy a gyermekek ilyen módon is megemlékezzenek e két igen fontos évfordulóról és, hogy az elkészült alkotásokat széles körben bemutassák az Alapítvány rendezvényein.

A pályázatra több tucat alkotás érkezett a környékbeli óvodákból és iskolákból, melyeket az Alapítvánnyal szorosan együttműködő Tapolcai Rajzbarátok Köre értékelt. A rajzok a gyermekek hatalmas fantáziájáról tanúskodtak egyaránt voltak a Himnuszra és Petőfi Sándorra emlékező rajzok, a fiúk inkább Petőfi szabadságharcos mivoltát, a lányok az állatos ábrázolásokat (Anyám tyúkja, Arany Lacinak) részesítették előnyben, de az idősebbek kiváló Petőfi portrékat is készítettek.

Nagyon sok remek alkotás érkezett, ezért az amatőr képzőművészekből álló kör úgy döntött, hogy mindegyik gyermeket szeretne megjutalmazni egy emléklappal és bár szeretné díjazni a kiemelkedő munkákat, nem szeretne sorrendet felállítani köztük, így mindegyik helyezett és különdíjas ugyanazt az ajándékot és elismerő oklevelet kapta.
 

16921802702290857_original

Az ünnepélyes díjátadóra a KŐFESZT keretén belül került sor. A szervezők úgy tervezték, hogy a lehető legünnepélyesebbé teszik az átadót, ezért azt az egyik esti nagykoncert előtt a nagyszínpadon ejtik meg, de sajnos az időjárás közbeszólt, így az átadóra a kővágóörsi művelődési házban került sor.

De az átadó így is igen maradandó élmény maradt a gyermekek számára, akik közül az augusztusi időpont ellenére igen sokan eljöttek, hiszen az okleveleket és a díjakat Nagy János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár és Csúri Ákos, az alapítvány elnöke adta át.

A legszebben rajzoló gyermekek egy igen értékes csomagot kaptak, mely mind a további alkotásban, mind az iskolakezdésben segítségükre lehet.

Az alkotásokat pedig a fesztivál ideje alatt a kékkúti Polgármesteri Hivatalban tekinthették meg a büszke szülők és az érdeklődők.

Vissza