Pásztorbotok a Balaton-felvidéken és Bakonyban

Pásztorbotok a Balaton-felvidéken és Bakonyban
2021.11.19.

Újabb állomásához érkezett a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány képzőművészeti klubja. Ezúttal Salföld ad otthont a Balaton-felvidéki pásztorbotokat bemutató kiállításnak.

Az alapítvány célja, hogy igényes, művészeti értékekekt hordozó kiállításokat vigyen hónapró-hónapra a Káli-medence falvaiba.

Így valósítottak meg már kerámia-kiállítást Kékkúton, rajz- és festménykiállítást Tapolcán, könyvillusztrációkból összeállított grafikai kiállítást Kővágóörsön vagy például selyemművészeti kiállítást Köveskálon.

November19-én pénteken új település kerül fel az Alapítvány térképére. Ezúttal a Salföldi Faluházban nyílik kiállítás, méghozzá egy viszonylag közeli, de mégis kevésbé ismert képzőművészeti alkotásokból, Balaton-felvidéki és bakonyi pásztorbotokat tekinthetnek meg a kiállításra érkezők.

A megnyitó házigazdája Szabó Csaba, néptáncos, a a Tördemic Néptáncegyüttes Egyesület művészeti vezetője lesz, a kiállítás megyitójának vendégei, Bartalos János, Juhász Imre és Konkoly József, pásztorok lesznek.

A program a Veszprém-Balaton EKF 2023 projekt támogatásával jött létre.

Vissza