Nyugalom, rock `n` roll és a nem éppen szomjas szerda - Kőfeszt 1. nap

Nyugalom, rock `n` roll és a nem éppen szomjas szerda - Kőfeszt 1. nap
2021.08.05.

Nincs mese, beindult a KŐFESZT, immár harmadik alkalommal. A menetrend a szokásos: jókedv, nyugalom, kikapcs és a csodás Káli-medence.

Aki volt már, azért, aki nem, annak meg pláne azért!  

És tényleg, aki már megtapasztalta a KŐFESZT hangulatát, az tudja, miről beszélek. Tehát túlvagyunk az első napon, amit az időjárás is megtámogatott egy igazi fesztiválos idővel, ennek, azaz a nem rekkenő hőségnek köszönhetően már délelőtt 10 órakor sorakoztak az emberek Köveskál határában, hogy érezzék a végtelen, csodás Balaton-felvidéki táj és a  Pusztai róka nomád hagyományőrző egyesület lovas harci bemutatójának kettősét.

Egy kellemes szieszta után a fesztivál központja, a Kővágóörs ütőerének számító Jókai utca is szépen lassan megtelt a portékákkal, épült már a Sportpályán a színpad is érzékeltetve, hogy valami készül...

...mert este jött is a feszt első nagy koncertje, és bár a KŐFESZT tényleg a nyugalom fesztiválja, Nagy Feróék este 8-kor belecsaptak a lecsóba és nyomatták is a KŐkemény rákkenrollt, felzúgott a helyszín, felpörgött a hangulat, ez a szerda pedig egyáltalán nem volt szomjas. A régi nagy slágerekkel nemcsak a nosztalgia vitte el a közönséget, hanem Feró is, akiről bár azt rebesgetik, hogy 75 éves, a fellépésével és energiájával nagyon rácáfolt erre a tényre.

A kis időutazás és zúzás után maradt a kellemes italos kocsmahangulat és jött Horti Zoli és Péter János az ír kocsmamesékkel, ami egy Beatrice után tökéletes kilépő kultúrkorty volt a szerda esti éjszakában.

És ez még csak az első nap volt, de nincs mese, egyértelművé vált, hogy bizony beindult a harmadik KŐFESZT! 

(fotók: Kőfeszt Facebook-oldala, Instagram)

A Kőfeszt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg.

Vissza