Mozgalmas volt a nyár a Tördemic Néptáncegyüttesnek

Mozgalmas volt a nyár a Tördemic Néptáncegyüttesnek
2021.09.10.

A Kőfeszt Folkklub házigazda néptáncoktató csapatának és a Kőfeszt állandó fellépő tánceggyüttesének vezetője, Szabó Csaba mesélt a Naplónak a mögöttük hagyott és az előttük álló hónapokról.

Az együttes nyáron fellépett a százhalombattai SummerFest-es, ahova összesen hat együttes kapott meghívást a rangos eseményre, és melyen ők a Bakony–Balaton hagyományőrzőjeként mutatkozhattak be. Táncoltak a Művészetel Völgyében is, de meghívást kaptak Pápára is egy nagy volumenű találkozóra.

Az együttes következő nagy dobása egy Mihály-napra szervezett találkozó, melyet hagyományőrző együttesek részvételével szeretnének megszervezni.

Szabó Csaba szeretné feldolgozni Veszprém megye hagyományait, népszokásait, táncait.

A Kőfeszten egyébként már volt megyei jellegű kezdeményezésünk, amely az itteni hagyományokat dolgozza fel. A koncepció szerint egy trilógia készül 2023-ig a Veszprém megyei táncok, népszokások bemutatásának céljával. A Kőfeszthez kapcsolódóan alakult egy úgynevezett Kőfeszt Klub, amelyen néptáncoktató csapatként és házigazdaként szerepeltünk Kővágóörsön. Volt egy Dél-alföldi nap és egy Mezőségi nap, majd szeptember 19-én lesz Kalotaszegi nap.

- nyilatkozta.

A badacsonytördemici székhellyel működő néptáncegyüttes teljes létszáma meghaladja a százat, jelenleg négy csoporttal dolgoznak. Ezenkívül tönbbek között Tapolcán, Badacsonytomajon, Zalahalápon és Zánkán is tanítanak néptáncot  gyerekeknek. Nyár óta egy új női karvezető, az Erdélyből hazaérkező, Ajkán élő Hoffman Anna is segíti az együttes munkáját.

Vissza