Kőfeszt Folkklub Gömör - kis bemelegítés A Szabad Táncház előtt

Kőfeszt Folkklub Gömör - kis bemelegítés A Szabad Táncház előtt
2022.05.19.

Még mielőtt a Kőfesztet a Káli-medencébe megálmodó Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány - Szabad Táncház néven - Pünkösdkor egy újabb nagyszabású rendezvényt hoz a térségbe, a mostanra már a hagyományosnak mondható Fokklub keretében Balatonhenyére hozza Gömört.

Kétségkívül a következő hetek egyik legjobban várt eseménye A Szabad Táncház elnevezésű négynapos program lesz, melyben a négy nap alatt, négy főhelyszínen, négy tájegységét zenéjét, táncát, hagyományait ismerhetik meg az odalátogatók.

De a pünkösdi előkészületek mellett az Alapítvány hagyományos programjai sem kerülnek háttérbe, hiszen a Kőfeszt Folkklub rajongóit - akik hónapról, hónapra várják az újabb alkalmakat - sem lehet cserben hagyni.

A rendezvénysorozat ezúttal Balatonhenyére látogat, ahol Gömör hagyományait, zenéit, táncait ismerhetik meg a vendégek, nem is akármilyen tálalásban.

A dalokat Navratil Andrea tolmácsolja, a zenét Agócs Gergely és a Fonó zenekar húzza, a táncot pedig Szabó Csaba és a Tördemic Táncegyüttes mutatja be. De vendégként fellép Puskó Márton, a fiatal gömöri prímás, zenetanár, a Népművészet Ifjú Mestere, A „Fölszálott a páva” vetélkedő első évfolyamának győztes együttese, a Parapács zenekar prímása.

 

 

 

Mint azt már a vendégek megszokhatták, a program elején - ezúttal - 14 órától a fiatalok és a bevállalós felnőttek citerázni tanulhatnak Tóth Lászlótól, a legkisebbek kézműveskedhetnek Troják Zsuzsannával és Kropf Milánnal, a 18 éven felüliek pedig finom Balaton-felvidéki borokat kóstolhatnak a 10 Hektár Kóstolóház jóvoltából.

A Folkklub egy igazi bemelegítés lesz a pünkösdi programra, mely keretén belül, június 6-án, a Kőfeszt Folkklub egyéves születésnapját is megünneplik Kékkúton.

 

A program a Veszprém-Balaton EKF 2023, a Magyar Kultúráért Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. támogatásával jött létre.

Vissza