Kárpát-medencei borok költöznek a Káli-medencébe

Kárpát-medencei borok költöznek a Káli-medencébe
2021.07.28.

A Kárpátia Borház hozza el az isteni nedűket Kővágóörsre.

Rajnai Rizling Erdélyből, Pinot Noir Délvidékről, Merlot Kárpátaljáról vagy Kékfrankos Őrvidékről. Ezek a borok mind megkóstolhatóak lesznek augusztus 4-e és 8-a között a kővágóörsi Templomkertben a Kárpátia Borház jóvoltából.

A Kárpátia Borház - mely a a Kárpát-medence történelmi magyar borainak, Magyarországon egyedülálló válogatását vonultatja fel - a felvidéki, őrvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és délvidéki külhoni magyar borászatainak piacra segítését segítő nemzetpolitikai vállalkozás, amely abból a felismerésből született, hogy a Kárpát-medence magyar borainak pótolhatatlan nemzetösszetartó ereje van, hogy a magyar bor határtalanul segítheti nemzetünket és képes sok tekintetben újraegyesíteni a Kárpát-medence energiáit.

A Kárpátia Borház a Borudvaron külön pavilonokban mutatja be és értékesíti Partium, Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Őrvidék, valamint a Belső-Magyarországi történelmi és kézműves borait.

A pavilonok előtt, a kerti bútorokkal berendezett szabadtéri borozó, hangulatos helyszíne lesz a Kárpát-medencei magyar borok kóstolásának, a beszélgetős baráti borozásoknak.

Részeletek és a Kőfeszt teljes programja az esemény honlapján és Facebook oldalán érhető el.

A Köfeszt a Veszprém-Balaton Európa Kultúrális Fővárosa 2023 támogatásával jött létre.

Vissza