Karacs Gyula a Magyar Állami Népi Együttes örökös tagja lett

Karacs Gyula a Magyar Állami Népi Együttes örökös tagja lett
2021.12.20.

Hatalmas elismerésben részesült a kitűnő brácsás.

Aki már voltak a Káli-medencében megrendezett Kőfeszten vagy rendezeres látogatói a Kőfeszt Folkklubnak, annak nem kell bemutatni Karacs Gyulát, aki a rendezvények állandó házigazda-zenekarának, a Szalonna Bandának brácsása.

Karacs Gyula, aki a Magyar Állami Népi Együttes oszlopos tagja, nemcsak hangszerének kitűnő mestere, hanem az a tudása is figyelemreméltó, melyet hangszeréről és annak történetéről, a népzenei hagyományokról, szokásokról elsajátított.

Nem véletlen, hogy Karacs 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztjét, az idei évben pedig újabb elismerésben részesült.

A Magyar Állami Népi Együttes az együttes 55. évfordulója, 2006 óta tünteti ki azokat a művészeket – alkotók, táncosok, zenészek és énekesek –, valamint műszaki és adminisztratív dolgozókat, akik munkájukat hosszú távon és kimagasló színvonalon végzik. 

Az idei évben - többek mellett - Karacs Gyulát választotta a Magyar Állami Népi Együttes és a Hagyományok Háza az együttes örökös tagjának, az együttesben végzett érdemes és eredményes munkájának elismeréseként.

 

 

 

Vissza