Jön, mesél és elvarázsol – Újra dübörög a Görömbő Kompánia a KŐFESZTen

Jön, mesél és elvarázsol – Újra dübörög a Görömbő Kompánia a KŐFESZTen
2023.07.28.

A visszatérő KŐFESZT-vendég már jól ismeri Horti Zolit és híres kompániáját, akik előadásukkal garantáltan idén is remek hangulatot teremtenek majd, akár kicsikről, akár felnőttekről legyen szó a közönség sorai között.

 

 

 

 

 

 

Mert a mesei paletta széles és színes, a közönség ezáltal szinte bárki lehet. A Görömbő Kompánia mindenkihez szól, csak kicsit másképp. De nem csupán mesékről van szó. Történetek előadásáról, a közönség szereplővé tételéről. Egy nagybetűs Élményről, egy Kalandról, ami nemcsak a műfajokat ötvözi, de ami nagyon fontos, hogy a néptánc, a népzene, a népmese hagyományait viszi tovább és népszerűsíti a fantázia és a közös játék segítségével.

Talán lehet azt mondani, hogy Horti Zoltán egy népi showman, vagy ha így jobban tetszik, egy folkman. Ahhoz pedig semmi kétség nem férhet, hogy a mögötte álló kompániával egy rendhagyó showműsort hoznak létre minden egyes alkalommal.

Ahogy tavaly, úgy idén is több alkalommal - augusztus 4-én Ábrahámhegyen, augusztus 5-én Badacsonyban a BazaltKőfeszten és augusztus 6-án Kékkúton - mesél, táncol és kicsit meghökkent a csapat majd mindenkit a KŐFESZTen, és azon pedig senki ne lepődjön meg, ha épp egy lusta délutánon, nem várt helyen bukkannak fel és kezdik el a meseszövést.

 

A rendezvény fő támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat.

További támogatók: NKA Kultúrpajta és Tündérkert program, Kőkút kert vendéglő, Rádió 88, valamint Kékkút, Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Balatonhenye, Szentbékkálla önkormányzatai.

A részletes, naprakész programot a www.kofeszt.hu oldalon és a fesztivál közösségi médiás oldalán lehet megtalálni.

Vissza