Időutazás Cseh Tamással

Időutazás Cseh Tamással
2023.08.10.

Cseh Tamás előadásai nem pusztán koncertek voltak, hanem időutazások, lélekbe taposások, sírások és mulatság egyszerre. A Vodku fiai ezt a világot idézte meg a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány Irodalmi Klubjában.

Nehéz dolga van annak, aki Cseh Tamás nyomdokaiba akar lépni, ám a Vodku fiainak titka az, hogy nem akarnak rá hasonlítani. Tisztelegni akarnak előtte és "csak" dalait akarják előadni. A zenekarban nincs görcs, nincs kényszer, csak a zene. Mert értik és érzik, mi az a csehtamásosság. Ezért marad hiteles és egy csodás élmény.

Pláne úgy, hogy erősen kétséges volt, hogy a kővágóörsi Mozi Étterem kerthelyisége be tudja-e fogadni a koncertet, de az égiek döntöttek: eső nem jött, élmény viszont annál inkább.

Mert a csehtamásos élmény felejthetetlen.Hangulatok, pillanatok, történetek és dallamok repkedtek a közönség soraiban. Nosztalgiától és felszabadultságtól csillogó tekintetek, dudolászó és hangosan éneklő emberek szavai és karjai kapaszkodtak egymásba. Lelkek, tekintetek, zene és hallgatóság találkozása volt ez Cseh Tamás munkásságának és a Vodku fiai alázatának köszönhetően.

Biztos vagyok benne, hogy ha az énekes elbújt volna egy sarokban és ott leste volna meg, milyen amikor más énekli dalait, akkor csendesen dúdolt volna és elégedetten gyújtott volna rá egy cigire. Helyette csak mi, a közönség dúdoltunk és élveztük a koncert minden pillanatát.

Vissza