Háy János varázsa a KKKA Irodalmi Klubjában

Háy János varázsa a KKKA Irodalmi Klubjában
2021.08.08.

Neve egyetlen betűvel tér el Háry Jánosétől, aki egy ízig-vérig magyar hős. De Háy János a maga területén ugyanolyan nagy egyéniség.

Kortárs magyar irodalomból sosem elég. A rajongók pedig a Kőfeszten a KKKA Irodalmi Klubjában kaptak bőven a jóból. Kora délután Kertai Csenger varázsolt egy különleges programot a Hanczár János Mese- és Dumaudvarra, koraeste pedig Háy János író-olvasó találkozón vehettek részt a jelenlévők.

És Csenger ebből sem maradhatott ki. Hiszen a közönségtalálkozón a fiatal költő kérdezte Háy Jánost, a kortárs magyar irodalom egyik legelismertebb alkotóját. Az eseményen így két generáció találkozott, ahol Kertai a legfontosabb műveiről kérdezte Háy-t, de szó volt irodalomról, az írói pálya kihívásairól, hogy milyen ma Magyarországon íróként érvényesülni.

A beszélgetés már önmagában is tartalmas és maradandó élményt nyújtott, de volt természetesen iagazi csemege is - nem mintha a párbeszéd nem lett volna az -, mert a vendégek az író előadásában halhattak részleteket regényeiből is. Autentikus élmény, egy felejthetetlen estén. 

Vissza