Hang és dallam urai – Szent Efrém Férfikar

Hang és dallam urai – Szent Efrém Férfikar
2023.07.30.

Az egyik nagy kedvenc az állandó kőfesztes fellépők között a Szent Efrém Férfikar, akik idén három alkalommal is dalra fakadnak a fesztiválon.

 

 

 

 

 

 

Magyarország legnépszerűbb énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket itthon és külföldön egyaránt.

A bizánci rítusú zenei hagyomány mellett az együttes repertoárjának második fontos pillére a nagy, magyar mesterek férfikari munkássága lett. Számos belföldi és külföldi rangos fesztiválfellépés hatására több kortárs zeneszerző hallotta és szerette meg a Szent Efrém Férfikar egyedi hangzását – ennek köszönhetően többen komponáltak műveket a kórusnak. Manapság elmondható, hogy nem múlik el Szent Efrém koncert modern és kortárszenei kompozíciók előadása nélkül.

A KŐFESZTen komoly és laza arcukat (pontosabban hangjukat) is megmutatják, ugyanis több alkalommal is lehet a formációval találkozni: augusztus 3-án Kékkúton, 4-én Kővágóörsön, 6-án szintén Kékkúton és Szentbékállán.

 

A rendezvény fő támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat.

További támogatók: NKA Kultúrpajta és Tündérkert program, Kőkút kert vendéglő, Rádió 88, valamint Kékkút, Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Balatonhenye, Szentbékkálla önkormányzatai.

A részletes, naprakész programot a www.kofeszt.hu oldalon és a fesztivál közösségi médiás oldalán lehet megtalálni.

Vissza