Gyászol a Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Gyászol a Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2022.03.21.

Elhunyt Szabó Lajos, aki 1996-os megalakulásától 2021-ig vezette az Egyesületet.

A Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1996-ban alakult meg, az akkori Egyesülési törvény alapján. Az Egyesület alapító elnöke Szabó Lajos volt.

Az egyesület vezetése során baráti kapcsolatot alakított ki Saaldorfi önkéntes tűzoltókkal, amit a tűzoltók a mai napig ápolnak.

Szabó mindig előtérbe helyezte Káli medence mentő-tűzvédelmét, megteremtette a feltételeket ahhoz, hogy egyesület tagjainak szakmai felkészültsége és technikai eszköz parkja megfeleljen elvárásoknak.

25 éves pályafutása alatt sikerült felépíteni egy olyan tűzoltó egyesületet amely önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működik elsődlegesen 10 településen, valamint a megyei szintű Bakony mentőcsoport oszlopos tagja.

Folyamatosan törekedett arra hogy az egyesületbe tartozó tagok egy olyan társaságot képezzenek amelyek hasznos tagjai a társadalomnak.

Mindenkit támogatott elképzeléseik megvalósításában. Jó példája ennek, hogy öt egyesületi tag életpályájának választotta ezt a hivatást és hivatásos tűzoltók lettek.

Munkáját nemcsak az egyesület tagjai hanem az országos és megyei tűzoltószövetség többször is elismerte, ezek mellett német bajtársainktól is vehetett át kitüntetést az eredményes és mindenki elé példaként állítandó önzetlen pályafutása során.

Vissza