Folkklub farsang Mindszentkállán

Folkklub farsang Mindszentkállán
2024.02.05.

Mindszentkállán tartotta a 2024-es év első Kőfeszt Folkklubját a Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány.

Fennállásának negyedik évéhez érkezett a nyári KŐFESZT-hez szorosan kapcsolódó sorozat, melynek célja, hogy a fesztivál időszakon kívül is szívonalas programok jöjjenek létre a Káli-medence településein. 

A Folkklub rendezvényei minden alkalommal egy-egy tematika köré épülnek fel és ezt, ahogy a neve is mutatja, a népzene, népdal, néptánc segítségével mutatják be. 
 

folkklub_mindszentkalla_20240203_37

Az idei évet és a szombati rendezvényt Csúri Ákos, az alapítvány alapítója nyitotta meg, aki elmondta, hogy - bár idén hiányozni fog a Veszprém-Balaton EKF 2023 támogatása - igyekeznek minél több programot létrehozni a térségben. Idén is lesz Pünkösdkor Szabad Táncház és a nyári KŐFESZTet is elkezdték már szervezni. És természetesen a februári Folkklub sem az egyetlen lesz az évben. Ebből a programból nyolcat terveznek 2024-re, melyből az első Mindszentkállán volt és farsang lévén, ez az ünnep volt a központban.
 

folkklub_mindszentkalla_20240203_11

A népzenéről ezúttal a Bourdon Banda gondoskodott, akik kezdésként egy pörgős, vidám összeállítással adták meg a rendezvény alaphangulatát.

Melyet csak fokozott Navratil Andrea Dúdolója, mialatt olyan farsanghoz kapcsolódó énekeket tanulhattunk, melyek kizárólag a Balaton-felvidékről származtak és az itt élő emeberek farsangi szokásaihoz kapcsolódtak.
 

folkklub_mindszentkalla_20240203_13

A sok ülés után jól esett egy kicsit átmozgatni az izmokat, mely ezúttal néptánc segítségével valósulhatott meg, ugyanis a Bourdon Banda dallamaira a Badacsony-Tördemic táncegyüttes, Szabó Csaba vezetésével lelkesen mutatta meg a táncoslábúaknak a Balaton-felvidék és Moldva táncait.
 

folkklub_mindszentkalla_20240203_2

Azoknak, akik tánc- és énektudásuk helyett inkább kreativitásukat szerették volna megmutatni, ez alkalommal is lehetőségük volt az alkotásra. Ezúttal Kunglerné Oláh Edit vezetésvel készültek farsangi álarcok és egyéb kiegészítők.

 

folkklub_mindszentkalla_20240203_22

A kékkúti Kőkút Kert Vendéglőnek köszönhetően a program ezúttal is ingyenesen volt látogatható.

Vissza