Évfordulók - Petőfi és a Himnusz születésére emlékeznek a Tapolcai Rajzbarátok

Évfordulók - Petőfi és a Himnusz születésére emlékeznek a Tapolcai Rajzbarátok
2023.01.17.

Nem mindennapi kiállítással debütál a Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház. Egy hónapja adták át az épületet a közönségnek, máris egy nagyszabású kiállításnak ad otthont.

A Tapolcai Rajzbarátok Köre már többször bebizonyította, hogy bár a csoport amatőr képzőművészekből áll, mesterségüket igen komoly szinten űzik. Az elmúlt években kiállítottak már Köveskálon és Kővágóörsön is és mindkét alkalommal remek alkotásokkal találkozhatott a nagyszámú közönség.

A művészek a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány felkérésére január 21-én két neves évforduló előtt tisztelegnek. 2023 januárjában két fontos évfordulóra emlékezünk: 200 éve született Petőfi Sándor, illetve Kölcsey Ferenc is 200 évvel ezelőtt fejezte be nemzeti imánkat, a Himnuszt.

A kiállításon a művészek eddig még nem látott képeit tekintheti meg a nagyérdemű, hiszen az alkotók műveiket kimondottan erre az alkalomra készítették, tisztelegve a magyar kultúra e két fontos esemény előtt.


A kiállítás megnyitójának időpontja nem véletlen. Hiszen a megnyitóval egyidőben Veszprémben, nagyszabású rendezvény keretében, kezdetét veszi a Veszprém-Balaton EKF 2023 programsorozat is, melynek ez a kiállítás is része. Így jelképesen a salföldi programmal kezdetét veszik az EKF káli-medencei programjai is, melyből az előzetes információk szerint nem lesz hiány és melyből a Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház is bőven kiveszi a részét.

Vissza