Esős reggelből a tüzes éjszakába - Kőfeszt 2. nap

Esős reggelből a tüzes éjszakába - Kőfeszt 2. nap
2021.08.06.

Csendes, esős, morcos reggelként indult a második nap a KŐFESZTen, de ahogy telt-múlt az idő, nemcsak az időjárás, de a hangulat is egyre jobb lett.

Nem sok jót ígért az első órákban a csütörtök, de a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy a látogatók ne maradjanak programok nélkül.

A gyors újratervezésnek köszönhetően így a kicsik és nagyok is élvezhették Navratil Andrea dúdolóját a kővágóörsi Alkotóházban amolyan kellemes délelőtti felüdülésként a zord időjárás kárpótlásaként.

Nem sokkal később már a - Káli Kövek Közhasznú Alapítvány (KKKA) - szervezésében  Köveskálon nyílt meg Csurák Erzsébet egyedülálló alkotásaiból összeállított Selyemrét című tárlat, valamint a szomszédos Kékkúton a Liszt Ferenc Kamarazenekar tartott egy csodálatos templomi koncertet. Onnan már egy ugrás volt a balatonhenyei irodalmi kultúrfröccs, amit a fesztivál egyik, mára már törzsvendégnek számító Lázár Csaba előadásában élvezhette az igényes irodalmi estekért rajongó közönség. Lázár Csaba és Négyessy Katalin irodalmi estét szintén a KKKA-nak köszönhette a közönség.

Ahogy lassan leszállt az éj, úgy oldódott a hangulat és Hideg Anna néni nyelve is, aki a kővágóörsi Hanczár János udvarban mesélt pajzán történeteket a hallgatók legnagyobb örömére.

A feltüzelt hangulat kitartott a Firkin vérbeli ír kocsmahangulatú koncertjéhez is, akik megint bebizonyították, hogy akár egy furulyával is lehet valaki igazi rocksztár.

A Firkin pezsgő pörgését a közönség átvitte az esti táncházba, ahol már éjszakába nyúlóan ment a parkett koptatás az Erdőfű muzsikájára és nem csak a kellemesen ropogó tábortűz miatt nem emlékezett már senki arra, hogy mennyire csendesnek indult ez a csütörtök... és hol van még a fesztivál vége!

A Kőfeszt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg.

Vissza