Elhunyt Sabjanics Miklós atya, Kővágóörs lelkipásztora

Elhunyt Sabjanics Miklós atya, Kővágóörs lelkipásztora
2021.02.18.

Életének 52. évében elhunyt Sabjanics Miklós atya, aki a tavalyi évben lett Badacsonytomaj plébánosa és egyúttal Kővágóörs lelkipásztora is.

Miklós atya 1969. február 16-án született, Keszthelyen, szülei hét gyermeke közül harmadikként. Gyermekkorát a Zala megyei Sümegcsehi községben töltötte, majd Győrbe ment a Bencés Gimnáziumba. Érettségizni az Esztergomi Ferences Gimnáziumban érettségizett 1987-ben.
 

Az érettségi után visszakerült Győrbe, ahol teológiát tanult. Az első év elvégzése után elvitték el sorkatonának, majd miután befejezte a katonaságot újra visszament Győrbe, ahol folytatta teológiai tanulmányait.

Itt a 3. évfolyamra iratkozott be, s közben magánvizsgákat téve elvégezte a 2. évfolyamot is, hogy együtt maradhasson volt kurzustársaival.

Veszprémben szentelték pappá 1992. júniusában.
Három évig segédlelkész volt Keszthelyen, majd két évig Veszprémben volt plébános, 1997. augusztusától - 2020. augusztusáig Herend plébánosa volt, de hozzá tartozott Hárskút, Városlőd és Csehbánya is.

Udvardy György veszprémi érsek 2020. augusztus elsejével nevezte ki badacsonytomaji plébánossá, de hozzá tartozott: Badacsony, Badacsonytomaj, Badacsonyörs, Ábrahámhegy, Balatonrendes és Kővágóörs lekipásztori szolgálata is.

Az elmúlt időszakban Miklós atyát koronavírus-fertőzéssel az ajkai kórházban ápolták, rengetegen imádkoztak gyógyulásáért, de sajnos szerda este 19 óra 55 perckor Miklós atya elhunyt. 

Kinevezésekor így nyilatkozott új feladatáról:
 

Igyekszem megismerkedni az itt lakókkal, és a katolikus lakosságnak jó lelkipásztora lenni. Remélem, egymás megismerése kölcsönös lesz, és igazi közösségként tudunk tevékenykedni.

Sajnos a Jóisten nem sok időt adott neki, hogy új szolgálatihelyén hívei pásztora lehessen, de a hívek benne a mennyei atya egy közösségépítő, emberekért tenni akaró, jókedélyű munkatársát ismerhették meg.

Vissza