Balaton-felvidéki klippel jelentkezett a Szent Efrém Férfikar

Balaton-felvidéki klippel jelentkezett a Szent Efrém Férfikar
2023.09.12.

A tavaly huszadik születésnapját ünneplő Férfikar ezúttal a Balaton-felvidéken forgatott.

 

 

 

 

 

 

Magyarország legnépszerűbb énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott.

A magyar férfikari hagyománnyal már a kezdetekkor elkezdett foglalkozni az együttes, Boksay János kárpátaljai pap férfikari liturgiája révén. Innen pedig egyenes út vezetett Liszt Ferenc ismeretlen, de végtelenül gazdag férfikari műveihez, majd pedig Bartók Béla férfikórusra írt zseniális darabjaihoz. A bizánci rítusú zenei hagyomány mellett az együttes repertoárjának második fontos pillére a nagy, magyar mesterek férfikari munkássága lett.

Manapság elmondható, hogy nem múlik el Szent Efrém koncert modern és kortárszenei kompozíciók előadása nélkül.

DE a zenekar nem csak a kiváló dallamokról ismert, hanem az ötletes, néha vicces videoklipjeiről is.

A Magyar Dal Napja alkalmából Liszt Ferenc Rákóczi-indulóját dolgozta fel Bubnó Tamás, a Szent Efrém Férfikar Liszt-díjas alapítója. A Balázs Edgár, Bubnó Lőrinc, Bubnó Márk, Bubnó Tamás, Oláh Marcell, Papp Viktor, Rácz Ambrus, Tóth Péter alkotta énekkar a dalhoz tartozó videót ezúttal a Balaton-felvidéken vette fel.

A zenekar járt a szentbékkálai kötengerben, fürdött a Balatonban, borozott a badacsonyi Málik pincében és természetesen nem maradhatott ki néhány snitt a zenakar Kőfeszten adott nagykoncertjéből sem, mely a koncerten néha eleredő eső ellenére is hatalmas élmény volt.

 

 

 

Vissza