Amikor a zene és az irodalom összeér - Petőfi 200 koncert

Amikor a zene és az irodalom összeér - Petőfi 200 koncert
2023.07.22.

Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából áll össze Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Pál István Szalonna és Bandája és a Modern Art Orchestra a KŐFESZTen.

 

 

 

 

 

 

A fesztivál nulladik napján máris az év koncertje címet is elnyert produkcióval találkozhat a közönség. A különleges zenei találkozás kezdeményezője Ferenczi György volt, aki évtizedek óta tiszteleg kedvenc költője életműve előtt, és számos szerzeményét zenésítette meg.

Aki a rock and rollt életformájának vallja, az nem mehet el Petőfi mellett úgy, hogy ne ragadja meg a belőle sugárzó energia és életöröm

- mondta egyszer a zenész.

Kétségtelen tehát, hogy a Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák által képviselt vagány funky és reggae, a Szalonna Banda népzenei vonala, valamint a Modern Art Orchestra jazzes elemei egy rendhagyó zenei világgal bővítik Petőfi örökségét.

Minderről már a nulladik napon, azaz augusztus másodikán mindenki meggyőződhet a KŐFESZTen, a kővágóörsi Sportpályán 21 órakor.

 

Fotó: Csöndör Kinga
Fotó: Csöndör Kinga

A rendezvény fő támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat.

További támogatók: NKA Kultúrpajta és Tündérkert program, Kőkút kert vendéglő, Rádió 88, valamint Kékkút, Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Balatonhenye, Szentbékkálla önkormányzatai.

A részletes, naprakész programot a www.kofeszt.hu oldalon és a fesztivál közösségi médiás oldalán lehet megtalálni.

Vissza