A zenei műfajzsonglőr – Pély Barna a KŐFESZTen

A zenei műfajzsonglőr – Pély Barna a KŐFESZTen
2023.07.26.

Pély Barna már szinte tősgyökeres kőfesztes fellépőnek számít, aki idén két koncerttel is felpörgeti a közönséget a Balaton partján.

 

 

 

 

 

 

Ha a hazai könnyűzenéről van szó, Pély Barnát nem lehet megkerülni. Több mint húsz éve foglalkozik zenéléssel, volt idő, amikor főműsoridőben mondott véleményt a jövő énekeseiről, a United-korszakban pedig a fél ország szerelmes volt belé, amikor a Hófehér Jaguárról énekelt.

A stílus bár kicsit változott, a minőség és a tehetség nem. Az énekes megszállottságától, energiájától pezseg a színpad, a műfajok között szörfözgetése pedig megunhatatlan.

Pély ugyanolyan otthonosan mozog a blues, a soul és a funk világában és magabiztosan kezeli a stomp boxot és a loopert, mint gitárját. Az elmúlt években Magyarországon kívül jó néhány országban adott koncertet, több Hard Rock Cafés fellépése volt és meghívást kapott az Almaty-ban és Taskhent-ben megrendezésre kerülő Jazz fesztiválokra.

Az énekes idén kétszer is fellép a Balaton partján: augusztus 5-én a BazaltKőfeszten Badacsonyban, valamint augusztus 6-án a KŐFESZT keretén belül Ábrahámhegyen.

 

A rendezvény fő támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat.

További támogatók: NKA Kultúrpajta és Tündérkert program, Kőkút kert vendéglő, Rádió 88, valamint Kékkút, Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Balatonhenye, Szentbékkálla önkormányzatai.

A részletes, naprakész programot a www.kofeszt.hu oldalon és a fesztivál közösségi médiás oldalán lehet megtalálni.

Vissza