A költészet madarai a KKKA Irodalmi klubban

A költészet madarai a KKKA Irodalmi klubban
2023.04.11.

Áprilisban folytatja irodalmi klubját a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány. Az elmúlt években irodalmi esteket, verskoncerteket, könyvbemutatókat a Káli-medencébe hozó alapítvány igen erősen kezdi a 2023-as évet, ugyanis a Navratil Andrea Folkkvintett előadását, a Daram daram madaram című darabot hozzák el Mindszentkállára a művelődési házba.

 

 

 

 

 

 

A költészet napja alkalmából, április 14-én 18 órakor bemutatásra kerülő darabban kortárs, klasszikus és jazz "tollazatban" magyar és bolgár népdalokon alapuló dalciklusok és magyar költők versrészletei hangoznak el.

Az est zeneszerzője két hazai összeszokott komponista, zenész: Csengery Dániel és Mátyássy Szabolcs. Közös szándékuk és reményük az, hogy a mai kortárs-klasszikus zenei világ sokrétű eszközeivel újfajta megvilágításba helyezzék az eredeti népdalok szépségét.

Ezt két kivételes tehetségű, de más-más műfajban jeleskedő szólista, Navratil Andrea (népdalénekes) és Grósz Zsuzsanna (zongoraművész) fogja interpretálni.
Zenész barátaik segítségével és a népdalokban oly sokszor megénekelt madarakkal szárnyra kelve kalauzolnak el minket a Kárpát-medencétől egészen Bulgáriáig.  

Az est közreműködői:

Grósz Zsuzsanna - zongora
Navratil Andrea – ének, próza
Bede Péter – fúvós hangszerek
Gyulai Csaba - ütős hangszerek, gadulka
Lázár Gyula – bőgő

Az alapítvány összes rendezvényéhez hasonlóan ez az est is ingyenes a közönség számára, köszönhetően a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásának.

Vissza