A Kőfeszt büszke díjazottjaira

A Kőfeszt büszke díjazottjaira
2021.03.16.

A Káli-medence kulturális fesztiválja, a Kőfeszt fontosnak tartja, hogy igazi, magasminőségű kultúrát adjon a rendezvényre látogatóknak. Legyen színházi előadás, népzenei- vagy rockkoncert vagy tudományos előadás, a fesztiválra látogatók, a legjobbat érdemlik. Ezen törekvésüket a legjobban az igazolja, hogy idén a fesztivál több fellépője is állami elismerést kapott.

Navratil Andrea, a fesztivál állandó fellépője, a közönség egyik nagy kedvence a fesztiválon egyszerre tud örömet szerezni a népdal kedvelőinek, a gyermekeknek és azoknak is, akik a szakrális dalokat szeretik. Az idei évben az előadóművészt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kiemelkedő zenei előadóművészi tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjban részesítette
 

 

 

Másik nagy fesztivál-kedvenc, aki nemcsak nagy örömmel vesz részt a fesztiválon, hanem egy szignál-t is írt a fesztiválnak, Pély Barna, aki minden alkalommal remek hangulatot varázsol koncertjein. Az ismert énekes sikeres előadó-művészete, valamint a fiatal zenei tehetségek támogatása érdekében végzett munkája elismeréseként kapta meg a Magyar Arany Érdemkeresztet.
 

 

 

Remek előadást tartott a tavalyi Kőfeszten Makoldi Miklós, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója, A Káli-medence Árpád-kori emlékeiről. A teltházas előadást tartó történész, a népvándorláskor Kárpát-medencei és sztyeppei régészeti emlékeinek feltárása, valamint a magyar őstörténet kutatása területén elért jelentős eredményei elismeréseként Magyar Érdemrendet kapott.

 

Bár a Kőfeszten még nem lépett fel, de a fesztivált megálmodó Határtalan Hangok Alapítvány centenáriumi Trianon előadásán és cd-jén közreműködött Jászai László idén kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült.

 

 

 

Bár nem a szervezőkön múlott, de majdnem lett egy friss Kossuth-díjas fellépője is a 2021-es fesztiválnak. Nagy Feró és zenekara, a Beatrice a koronavírus miatt sajnos nem tudott fellépni a Kőfeszten, de remélhetően minél hamarabb bepótolják ezt az elmaradást. Az idén 75 éves énekes, színész idén megkapta élete eddig legnagyobb elismerését, a Kossuth-díjat.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Vissza