A hétvégétől újra útjára indul a Kőfeszt Folkklub

A hétvégétől újra útjára indul a Kőfeszt Folkklub
2022.02.22.

Nem kell már sokat várni azoknak, akik a legutolsó - novemberi - Kőfeszt Folkklub óta alig várják, hogy idén is új zenékkel, énekekkel, táncokkal és hagyományokkal ismerkedhessenek meg.

Nem kell már sokat várni, hiszen február utolsó szombatján, Mindszentkállán, elindul a Kőfeszt Folkklub 2022-es évada és a remények szerint egészen a hónap utolsó haváig tartani is fog.

Aki ott volt a korábbi mindszentkállai Folkklubon, ahol Gyimes volt a vendég, tudhatja mennyire jó házigazda a kis Káli-medencei település és tudhatja, hogy milyen mikor összejönnek a környékről a táncoslábú emberek és szinte kirúgják a művelődési ház oldalát.

Februárban - az első Folkklubon - Székelyföld lesz a vendég. A délután kettőkor kezdődő programon először Tóth László segítségével lehet megtanulni citerázni, majd már a rendezvény hagyományaihoz híven Navratil Andreáé lesz a főszerep, aki Dúdolójában székelyföldi népdalokat tanít a vendégeknek. Az ének után zene és tánc következik A zenét Pál István "Szalonna" és bandája húzza, a táncokat Szabó Csaba és a Tördemic Néptáncegyüttes tanítja és mutatja be. Különleges vendége is lesz a délutánnak, ugyanis a tervek szerint Mindszentkállára látogat Horváth Elek, hegedűs, Vajdaszentiványról.

A délután folyamán a gyerekeket kézműves foglalkozás várja.

Ha nem szól semmi közbe, akkor az idei évben a Kőfeszt Folkklubok az év első felében, júniusban egy táncháztalálkozóban csúcsosodnak ki, majd augusztustól - a Kőfeszt időpontjának közelében - egészen decemberig tartanak majd, a Káli-medence összes településének bevonásával.

A programsorozatot a Veszprém-Balaton EKF2023 támogatja.

 

Vissza