A hazai folkpaletta egyik gyöngyszeme – Erdőfű zenekar

A hazai folkpaletta egyik gyöngyszeme – Erdőfű zenekar
2022.05.18.

Valljuk be, hogy a népzenéről elsősorban nem a bulizó fiatalok jutnak eszünkbe. Az Erdőfű zenekar ezt viszont megcáfolja, akárhányszor muzsikálni kezd.

A csapat már évek óta bizonyítja, hogy a népzene igenis lehet menő, divatos és élvezhető. A KŐFESZT állandó látogatói már jól ismerik a srácokat, hajnalig tartó bulikat nyomnak fáradhatatlanul a Káli-medencében, így nem volt kérdés, hogy a Kőfeszt – A Szabad Táncház rendezvénysorozat keretein belül is szolgáltatják majd a talpalávalót.

Az Erdőfű igazi unikum a hazai folkpalettán: kisebb formációban a budapesti táncházi közeg egyik meghatározó zenekara megalakulása óta, teljes kamarazenekari felállásban pedig olyan színpadi népzenei produkciót nyújtanak, amit kevesen tudnak. A zenekar ugyan fiatal, viszont a muzsikusok egytől egyig tapasztalt figurái a magyar népzenei és táncházéletnek, nagy tudású tagjai elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának.

 

 

Az Erdőfű muzsikáját több alkalommal is élvezhetik majd június 3. és 6. között. Arról, hogy mikor és hol játszanak, a kofeszt.hu oldalon lehet tájékozódni.

A program a Veszprém-Balaton EKF 2023 támogatásával jön létre.

Vissza