A fakenews hullám már a Káli Hiradót is elérte

A fakenews hullám már a Káli Hiradót is elérte
2022.10.26.

Elcsépelt mondás, de azt mondják, hogy akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni.Nem tudom, hogy ez népi megfigyelés-e, de bizonyos esetekben jól lenne, ha tényleg így lenne.

Most például András Ferenc esetében. Kiváló filmrendezőnk remek egészségnek örvend, bár kétségtelenül nem fiatal már és kortársai, a Káli-medence nagy filmes csapatának tagjai közül többen is eltávoztak már közülünk. Ő még itt van és a többiek helyett is tartja a frontot, őrzi a hagyományokat, emlékszik a múltra.

Ami miatt ezek a sorok mégis megíródtak, az az, mert a Káli Híradó című lap legutóbbi (a mai napon postán érkezettb októberi) számában már elbúcsúztak szeretett rendezőnktől, amire talán az sem mentség, hogy a lap szerkesztője, Somogyi Győző szintén e lapszámban digitális analfabétának tartja magát és úgy hozott le egy álhírt, hogy annak valódiságáról meg sem győződött.
Hiszen a kiadó társaságban vannak fiatalabb tagok is, akiknek illett volna a megjelenés előtt tájékozódni és felülbírálni a már 80 éves Somogyi Győzőt. (Már ha nem egy one man show-val van dolgunk.)

Hogy ő a hírt honnan vette, mikor András Ferenc haláláról még a legközelebbi hozzátartozói sem tudnak, csak ő tudhatja. Mindenesetre nem ártana kicsit jobban utánanézni, mi jelenik meg nyomtatásban, mert ez így baromira kellemetlen.
Pláne, ha András Ferencnek is jár a lap...

Vissza