21. századi orvosi rendelő Kővágóörsön

21. századi orvosi rendelő Kővágóörsön
2021.12.21.

Pénteken hivatalosan is átadták és megszentelték Kővágóörsön, a helyiek által már birtokba vett orvosi rendelőt. A gyönyörűen felújított épületben egy szolgálati lakás is kialakításra került, ami még jobban megkönnyebbíti a településen praktizáló háziorvos életét.

Nem nehéz eltéveszteni az új kővágóörsi orvosi rendelő épületét, hiszen napsárga színével igazi ragyogást hoz a falu szívébe pláne ezekben a kicsit borúsabb időkben. Holott az utcáról nézve nem is gondolnánk, hogy az első látásra inkább főúri villának tűnő épület belül egy teljesen modern, a XXI. századnak tökéletesen megfelelő orvosi rendelőt rejt. Bedy Imre plébános atya, az épület megszentelője ki is emelte köszöntőjében, hogy mennyire impozáns az épület, amire igazán büszkék lehetnek a falu lakói.

És azok is. Horváth Dezső polgármester, az épület hivatalos átadóján örömének adott hangot, hogy a település folyamatos fejlődésben van és hála a Magyar Falu Programnak, most egy újabb lépést tettek azért, hogy a kővágóörsieknek ne kelljen egy-egy vizsgálatért több kilométert utazniuk. Ez azért is fontos, mert - a polgármester úr legnagyobb bánatára - az orvosi rendelő az egyik legkihasználtabb intézménye Kővágóörsnek, hiszen a falu öregszik és az évek múlásával egyre több a betegség is.
 

De a kővágóörsi betegek  - felnőttek és gyerekek - egyaránt jó kezekben vannak. Dr. Király Tünde már négy éve áll a betegek szolgálatában a településen, melynek lakói szerencsésnek mondhatják magukat, hogy ilyen empatikus, emberséges doktornőjük van, aki az átadáson külön kiemelte, hogy egy olyan orvosi rendelőt álmodott meg, ahova az emberek nem félnek eljönni.
 

Nem szeretné, ha a rendelő az emberek szemében valami félelmetes dolog lenne. Ezért is kérte meg a köveskáli Szép Andrea művésznőt, hogy egy mesefigurákat ábrázoló festmény készítsen a rendelő falára, hogy a gyerekek is szeressék a helyet.
 

Kis lépésekkel haladva, de Kővágóörs folyamatosan előre megy. Épül-szépül a település az itt lakók és vendégeik legnagyobb örömére.
 

Vissza